woensdag 24 juni 2009

HG goes Google

Het cursusjaar 2008-2009 is bijna ten einde en dus vond mijn teamleider het tijd om de taken voor 2009-2010 te gaan bepalen (de speerpunten waren al eerder bepaald). Gelukkig wilde ik ook graag weten waar ik na de vakantie aan toe was, dus dat kwam mooi uit. Dit keer wist mijn baas mij behoorlijk en heel aangenaam te verrassen.

Een deel van mijn taken was al snel duidelijk: een bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van ons nieuwe SIS, ICTO-adviseur voor één School en projectleider voor de organisatorische implementatie van de teamsites van SharePoint. Allemaal leuke en uitdagende taken, maar de echte verrassingen kwamen daarna.

We willen bij ICTO gaan werken met student-assisstenten, en dat mag ik gaan coördineren. Ik ben dus al een paar dagen flink aan het nadenken over wat we die studenten dan precies willen laten doen. Aan de muur hangt een grote mindmap, die steeds voller raakt. Het varieert van hulp bij invoeren van toetsvragen in de toetsbank van QMP, via het maken en editten van filmpjes voor docenten tot het structureren van BlackBoard sites. Na de vakantie wordt het nog een flinke klus om daaruit een niet te lange taakomschrijving te maken. Maar schrijven is schrappen volgens Herman Finkers en omdat ik ook in Twente heb gewerkt zal dat dus wel lukken.

Twee of drie dagen geleden kwam er als klap op de vuurpijl een nòg grotere verrassing uit de toverdoos van de teamleider. Eén van de speerpunten van het team ICTO van de Hanzehogeschool is onderzoek en innovatie. Dat is nog best een lastig speerpunt, want hoe doe je dat efficiënt? We willen niet gaan versnipperen, dan komt er van echte innovatie niets terecht. Verder is voor innovatie een flinke dosis creativiteit nodig en dus geen heel nauw omschreven opdracht. Mijn baas heeft daarom de innovatietaak belegd bij twee medewerkers. Mijn collega Femke Nijhuis en… tromgeroffel… jawel, IK mogen ieder gedurende het hele jaar één dag per week vrij besteden aan innovatie. Kortom, “HG goes Google”.

Nou hoop ik niet dat mijn baas denkt dat ik in die tijd met net zulke innovatieve producten op de proppen kom als de Google medewerkers. Hoewel… met een beetje hulp van mijn lezers moet ik toch tot een heel innovatief idee kunnen komen. Wat is dé ICTO-inovatie waar het hbo het meeste behoefte aan heeft? We hebben een hele zomervakantie om daar over na te denken, dus laat me niet in de steek!

Allemaal een heel fijne vakantie en tot eind augustus of begin september.

Geen opmerkingen: