vrijdag 16 januari 2009

Netwerken

Sinds ongeveer een jaar ben ik gegrepen door een inspirerende activiteit: netwerken. Daarmee heb ik inmiddels zelfs de voorzitter van ons CvB bereikt heb. Op slideshare kun je zien wat ik hem heb verteld. Hij heeft me geadviseerd er mee door te gaan. Ik wil daarom proberen om binnen de Hanzehogeschool meer mensen te inspireren.

Mijn grote voorbeeld is Martijn Aslander, en hij heeft me het volgende geadviseerd: “nodig de 5 leukste mensen van de HG uit om hun inspiratie te delen”. Na een moeilijk selectieproces – er zijn zoveel leuke HG’ers – kwam ik uit op vijf mensen die mij in de afgelopen jaren op één of andere manier geïnspireerd hebben en er aan hebben bijgedragen dat ik dit nu ga doen. Ik heb ze gevraagd of ze mij willen helpen om een inspiratienetwerk op te zetten binnen de HG.


De bedoeling is dat ze ieder 3 leuke HG’ers uitnodigen en dat we dan binnenkort een bijeenkomst organiseren waarop we met elkaar onze inspiratie gaan delen. De opdracht is om 2 dingen mee te nemen (of digitaal beschikbaar te hebben) die hen hebben geïnspireerd. Martijn zei één filmpje en één boek. Ik rek dat wat op: één ding om naar te kijken en één ding om te lezen. We gaan die inspirerende zaken aan elkaar presenteren en daarna zetten we ze ergens online, zodat ze beschikbaar blijven voor de deelnemers en voor anderen.

Wat er verder gaat gebeuren op die eerste bijeenkomst weet ik nog niet, maar ik weet wel dat het een bijzondere happening zal worden voor een select gezelschap.