dinsdag 19 mei 2009

Alles tegelijk

Er zijn van die dagen dat er ineens allerlei leuke dingen tegelijk gebeuren. Vandaag was zo’n dag.

Na een lange voorbereiding stapte ik vanochtend in een touringcar waar het management van het Alfa-college op me zat te wachten voor een presentatie over kennisnetwerken. De aanleiding daarvoor was een tweet van Jan van Riesen (@JRIprv) van een aantal maanden gelden waarin hij een opmerking maakte over intern kennis delen. Het Alfa-college is bezig om een nieuwe SharePoint-omgeving in de lucht te brengen. Die portal, AcTIE2.0, maakt het online delen van kennis veel eenvoudiger. Maar dan moet het management natuurlijk wel een goed beeld hebben van wat kennisnetwerken kan betekenen voor een organisatie.
Mijn presentatie, die je hier vindt, werd erg goed ontvangen en ik heb nu dus een verhaal dat ik ook op andere plaatsen kan gebruiken. Het verhaal was ook via twitter te volgen. De twitter fountain hieronder geeft een aardige indruk van de reacties.

Toen ik na de presentatie mijn mail las, zag ik dat ik uitgenodigd ben door een collega om “mee te denken over hoe we HG breed een soort community (portal) voor didactische en andere tips, trucs etc kunnen opzetten”. De aanleiding daarvoor is mijn collectie websites met didactische tips en trucs die ik op Delicious verzamel voor docenten van het Instituut voor Facility Management. Kennelijk beginnen ook mijn directe collega’s de meerwaarde van kennisnetwerken te zien.

Vervolgens werd ik gebeld door Jan Kruize, een LinkedIn contact uit de groep Netwerk Noord. We gaan voor de leden van die groep een leuk netwerkfeestje bouwen met een inhoudelijke twist: mijn verhaal over kennisnetwerken.

Ten slotte heb ik zo’n drie kwartier aan de telefoon gehangen met Hetty Dalsheim, ook van Netwerk Noord, die mij heel veel gratis advies gaf over mijn plannen voor online (loopbaan)coaching. Dat ligt al een aantal maanden stil omdat ik het gevoel had eerst meer aan mijn netwerk te moeten werken. Dat heb ik gedaan, en Hetty gaf me net het juiste zetje om hier weer mee verder te gaan. Binnenkort dus meer daarover, op Online (loopbaan)coach.

2 opmerkingen:

Petra zei

Waar een presentatie allemaal al niet toe kan leiden! :D

Patrick Koning zei

Erwin,

Top disclaimer. En wel zo handig! Lees het boek eens. Een echte aanrader.

Ik ga je weblog volgen.

Groetjes, Patrick