woensdag 11 februari 2009

Een onverwachte uitnodiging

Vanmiddag was ik op speciale uitnodiging bij een bijeenkomst van NITE, het brede IT-platform van Noord Nederland. De uitnodiging kreeg ik van Peter Poortinga, die ik vorige week heb ontmoet. Peter en ik ontdekten toen dat we op dezelfde manier denken over netwerken: informatie delen en leuke dingen doen met leuke mensen. Tot mijn verbazing ontving ik daarna afgelopen vrijdag het volgende mailtje:

Ik vertelde Jan van Bon van jouw bestaan en beide vonden we dat jij a.s. woensdag niet kon worden gemist bij onderstaande sessie. Ik hoop dat je kunt.

Ik kon, en vanmiddag ontmoette ik een leuke groep mensen met een probleem: de ca. 25.000 IT’ers in Noord Nederland kunnen elkaar soms moeilijk vinden, terwijl ze elkaar veel te bieden hebben. NITE organiseert daarvoor o.a. jaarlijks een grote IT-manifestatie. NITE’08 was op 15/16 oktober en die bijeenkomst werd niet goed bezocht. De vraag die beantwoord moest worden is “hoe kan dat beter?” en “wat kunnen we nog meer doen om de IT’ers in Noord Nederland met elkaar in contact te brengen?”

We kwamen tot de conclusie dat NITE’08 te breed was opgezet. Als de focus ontbreekt weten potentiële bezoekers niet goed waarvoor ze komen en ze komen dus niet. Tijdens de discussie bleek ook dat de IT-bedrijven niet goed weten wat er in het IT-onderwijs gebeurt en omgekeerd. Dit leidde al snel tot een mooie focus voor NITE’09: de relatie tussen het onderwijs en de IT-bedrijven in Noord Nederland.

Maar NITE is meer dan een jaarlijkse manifestatie. De initiatiefnemers, Jan van Bon en Herman van Bolhuis, vertelden dat NITE naast events ook IT-nieuws gericht op Noord Nederland verspreidt en een on-line community is voor IT’ers die geïnteresseerd zijn in Noord Nederland. Dat kunnen dus ook best mensen zijn die niet in de regio werken. Het tweede deel van de bijeenkomst ging vooral over hoe we deze community leven in kunnen blazen. Daarvoor konden we voldoende ideeën bij elkaar brengen en dus lijkt NITE heel binnenkort een erg interessante community te worden voor IT’ers die geïnteresseerd zijn in Noord Nederland.

Geen opmerkingen: